Hogyan fogadjuk el magunkat és hogyan maradjunk szabadok egy párkapcsolatban?

Sokan azt gondolják, hogy egy kapcsolatban az embernek meg kell változnia ahhoz, hogy a másik fél boldog legyen vele. Azonban ez egy nagyon téves gondolat, hiszen egy valódi és tartós kapcsolat csak akkor működhet, ha mindkét fél szabad az önmaga kifejezésében és megmarad az eredeti személyisége.

Egy kapcsolatban, amikor két ember szereti egymást, fontos, hogy legyenek közös érdeklődési területeik és tevékenységeik. Azonban fontos, hogy mindenkinek meglegyenek az egyéni hobbijai és tevékenységei is, amelyek segítenek abban, hogy az ember kis kikapcsolódásokat találjon a mindennapokban és folyamatosan fejlődjön. Egy jó kapcsolatban ez nem probléma, az egyik fél támogatja a másikat, ezzel biztosítva, hogy az ember szabad maradjon saját szenvedélyei ápolásában.

Sokszor előfordul, hogy a kapcsolatokban az egyik fél megpróbálja befolyásolni vagy megváltoztatni a másikat, mert úgy gondolja, hogy így boldoggá tudja tenni. Ez azonban tévhit, mivel a másik ember csak akkor lehet boldog, ha önmaga marad és önmagára talál. Az egymás iránti elfogadás és támogatás nagyon fontos eszköz ahhoz, hogy a kapcsolatunkban szabadok maradjunk és önmagunkat ki tudjuk fejezni. Az eslő és legfontosabb dolog a saját magunk szeretete és elfogadása, hisz addig amíg ez nem teljesül, nem várhatjuk el másoktól sem ezt. 

A kommunikáció szintén kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogyan maradhatunk szabadok és önmagunk az egyes kapcsolatokban. Fontos, hogy nyíltan beszéljünk az érzéseinkről, és elmondjuk a partnernek, milyen dolgok zavarnak bennünket vagy mik azok amik kellemetlenek számunkra, hogy a kapcsolatunkban fenn tudjuk tartani az egyensúlyt és a harmóniát.

Ha esetleg úgy érzed, hogy valami hiányzik a kapcsolatból, érdemes valamilyen új dolgot felfedezni együtt. Legyen ez egy új program, egy új kiegészítő a hálószobában vagy akármi. A lényeg az összhang és az együttműködés. Ezek az új dolgok egy kis színt vihetnek a mindennapi kapcsolatokba és felpezsdíti az együtt töltött időt/éjszakákat.

Meg kell tanulnunk elfogadni és szeretni önmagunkat, mert csak így leszünk képesek arra, hogy másokat is szeressünk és elfogadjuk őket. Ha valaki boldog és elégedett önmagával, akkor sokkal könnyebb egy kapcsolatban szabadnak és magabiztosnak lenni, mert akkor nem szorul rá arra, hogy a partnerétől kapjon megerősítést arról, hogy ő értékes és fontos.

Összefoglalva, ahhoz hogy egy kapcsolatban szabadok és önmagunk maradjunk, fontos, hogy támogassuk egymást, tiszteletben tartsuk a másik egyéni érdeklődéseit és hobbijait, valamint tartsuk fenn az egyensúlyt az egyéni szabadság és az együtt töltött idő között. A kapcsolatunkat mindig tiszteletben kell tartanunk, és el kell fogadnunk egymást úgy, ahogy vagyunk, hogy egy tartós, boldog és szeretetteljes kapcsolat kialakulhasson.

Megosztás