7 jel, hogy a partnered nem neked való

Képzeljük el a helyzetet: randizol valakivel néhány hétig, néhány hónapig, vagy akár néhány évig. Tudod, hogy nem tökéletesek és elfogadod, hogy nem fogsz találni olyan embert, aki 100%-ban megfelel neked. Tűröd, hogy hogyan bánnak veled és elfogadod a személyiségüket, amíg egyszer csak rádöbbensz: annyi ember van a világon, hogyan tudod megállapítani, hogy ő a megfelelő számodra? Jobb lenne elhagyni és elkezdeni valaki mással, akivel kompatibilisabb vagy?

Itt van hét nyilvánvaló jel, ami segít rájönni, hogy lehet nem ő az igazi. Ezek a jelek sok helyzetre és kapcsolatra alkalmazhatóak, de az, hogy megfelelőek-e neked, az a te döntésed.

1. Úgy érzed, hogy ítélkeznek feletted.

Soha nem kellene úgy érzened, hogy folyamatosan megítél a partnered, vagy hogy nem tiszteli a hitedet és véleményedet. Függetlenül attól, hogy egyetértesz-e vele vagy sem, állandó támogatásnak kell lennie. Ha azért ítélkeznek feletted, hogy ki vagy és mit viselsz, akkor nem neked való a párod. Kényelmesen kell érezned magad, és úgy kell érezned, hogy bármiről beszélhetsz a partnereddel úgy, hogy tudod, hogy sosem fordítja ellened, amit mondasz.

2. Úgy érzed, hogy nem lehetsz önmagad a közelükben.

Néha úgy érzed, hogy korlátoznod kell magad, hogy megfelelj nekik? Két órát kell edzened a nap folyamán, pedig szívesebben pihennél és filmet néznél. Azon erőlködsz, hogy ne nevess túl hangosan, mert akkor olyan hangokat adsz ki, mint egy apró malackölyök, ami teljesen kínos lenne a másiknak hallani. A megfelelő személy elfogad téged olyannak, amilyen vagy. Támogatni fogja az életmódbeli döntéseidet, és imádni fogja a malackölyök nevetésedet. Ha nem lehetsz önmagad azzal az emberrel, akivel jársz, akkor mi lesz a jövőben? Azzal az emberrel legyél, aki szeret téged úgy ahogy vagy, és mindig támogat téged. Ha nem tudsz megnyílni a párod előtt, vagy ha ítélkeznek feletted és azok felett amiket csinálsz, akkor nem ő a megfelelő személy számodra.

3. Céljuk és életmódjuk nem kompatibilisek a tiéddel.

Fontos megjegyezni, hogy nem a kis dolgokról beszélünk, mint például az, hogy ő orvos akar lenni, te pedig jogász. Nagy dolgokról van szó, például arról, hogy ő Angliába akar költözni és öt gyereket akar nevelni, míg te sosem képzelted el az életedet az országon kívül, és nem akarsz gyerekeket. Vagy ő minden éjszaka szórakozni akar menni, míg te inkább otthon maradnál pihenni. Vagy ő állandóan a karrierjét és a szakmai céljait helyezi előtérbe a te szükségleteiddel szemben.
Legyél olyan emberrel, akinek céljai és értékei összhangban vannak a tiéddel. Nem kell, hogy pontosan ugyanazok legyenek, de a céljaiknak nem szabad akadályt képezniük a tieid előtt. Néhány cél és törekvés egyesíthető és megváltoztatható, míg mások végzetesek lehetnek.

4. A barátaid és családod nem szeretik őt.

A barátaid vagy a családod folyamatosan próbálnak összehozni valaki mással, vagy azt mondják, hogy szakíts a jelenlegi partnereddel? Emlékeztetnek a korábbi kapcsolataidra, vagy azt kérdezik, hogy „Mi történt azzal a cuki sráccal, akivel Panna esküvőjére mentél?” A családod nem azért csinálja ezt, hogy idegesítsenek, hanem azért, mert úgy gondolják, hogy a személy, akivel együtt vagy, nem megfelelő neked. Arra próbálnak figyelmeztetni, hogy tartsd nyitva a szemed, és hogy a jelenlegi partnered nem illik hozzád. Gondolj arra, miért érzik így azok, akik a legközelebb állnak hozzád.

5. Nem mondasz el nekik dolgokat, hogy elkerüld a vitát.

Ez kezdetben nem tűnhet problémának. Senki sem teljesen őszinte a partnerével mindenről. Lesznek idők, amikor nem értesz egyet vele és veszekedtek. Vannak bizonyos témák, amelyek „tilosak”, és óvatosan és gondosan kell hozzájuk közelíteni. De ha kerülöd, hogy megossz részleteket az életedről és a nézeteidről a partnereddel, akkor talán nem ő a megfelelő személy számodra. A párodnak nem kell mindennel egyetértenie. Valójában nem is kellene. Azonban tiszteletet és támogatást kell mutatnia még akkor is, ha tévedsz, vagy más a véleménye.

Ha azt tapasztalod, hogy folyamatosan veszekedtek, akkor szükséged van arra, hogy hatékonyabb módszereket találj a konfliktusok kezelésére. Próbálj ki különböző problémamegoldási taktikákat. Ha ez nem működik,és továbbra is folyton veszekedtek és bizonytalannak érzed magad, akkor legyen bátorságod kilépni a kapcsolatból.

6. Ritkán bókolnak neked vagy mutatnak ki szeretetet.

A partnerednek akarnia kellene veled lenni és büszkének kellene lennie arra, hogy az Ő párja vagy. Persze, vannak emberek, akik félénkek az általános közösségi megnyilvánulásokkal és nem szeretnének túl sok szerelmet mutatni. Ennek ellenére, van különbség aközött, hogy a partnered nem szeretne hozzád érni vagy csak olyan típus akinek nehezebben mennek az érzelmi dolgok.
De ettől függetlenül is megérdemled, hogy dicsérjenek és olyan emberrel legyél, aki azt akarja, hogy jól érezd magad és szépnek érezd magad. Ha a partnered nem ismeri el az egzisztenciádat a nyilvánosság előtt, de boldogan levetkőzik veled a magánéletben, az egy „red flag”. Próbálj meg beszélni velük erről. Ha azt érzed, hogy a partnered szégyell vagy nem tisztel téged, akkor nem érdemlik meg a figyelmedet.

7. Nincs meg az a szikra.

Ha nincs semmi kémia, az arra utalhat, hogy csak átvágjátok magatokat az életen. A kapcsolatokban általános, hogy időnként elveszítik a varázsukat, de ezt próbáljátok meg újra fellobbantani. Menjetek romantikus kirándulásra, próbáljatok ki valami újat az ágyban, vagy emlékeztessétek magatokat, hogy miért szerettétek egymást az elején. Ha még mindig nincs varázs, fogd fel ezt jelként arra utalva, hogy nem ő az igazi számodra. Nem éri meg egy olyan emberrel maradni, aki csak átvágja magát az életen, amikor valaki más is ott lehetne, aki valóban izgat téged. A szexuális kémia hiánya lehet a tested módja annak jelezésére, hogy már nem vonzódsz hozzájuk és lehet jobb valami mást kipróbálni.

Az elhagyás ijesztő és stresszes lehet, azonban ha azt érzed, hogy a belsőd azt súgja, hogy nem neked valók, akkor valószínűleg nem is azok. Olyan emberre van szükséged, aki tiszteletben tart és a tenyerén hordoz. Legyél olyan emberrel, aki boldoggá tesz és növeli az önbizalmadat. Ha az a személy, akivel jelenleg vagy, nem az, akivel boldog lennél, akkor talán ideje őt elengedni.

Megosztás