5 jel, hogy kezd ellaposodni a párkapcsolatod

Sajnos mind emberből vagyunk, így néha képesek lehetünk arra, hogy elkényelmesedjünk egy kapcsoltban és készpénznek vegyük azt.  Mindenki szeretné kényelmesen érezni magát a partnerével, de néha túl kényelmesek lehetünk. Az eltávolodás jelei észrevehetők, és ha időben felismerjük őket, meg tudjuk menteni a kapcsolatunkat. Fontos, hogy párként együtt növekedjünk és fejlődjünk, különben a kapcsolatunk teljesen széteshet. Hoztam nektek pár figyelmeztető jelet ami utalhat arra, hogy a kapcsolatod kezd ellaposodni.

1. A randizás elmaradása

Nem számít, mennyi ideje vagyunk együtt, fontos, hogy előtérbe helyezzük a kapcsolatunkat. A randik fenntartása elengedhetetlen az érzelmek megtartásához. Szükség van új élményekre és emlékekre. Időt kell szánnunk egymásra, legyen az egy egyszerű filmes este otthon vagy egy különleges randi. A sikeres kapcsolathoz mindkét félnek dolgoznia kell.

2. Együtt vagyunk de közben mégsem

Sokan azt hiszik, hogyha a párjukkal vannak, az számít „együtt töltött időnek”, de ha mindketten telefonoznak vagy számítógépeznek, az nem ugyanaz, mint az együtt töltött minőségi idő. Természetesen nem tudjuk az egész napunkat a partnerünkre szentelni, de rendkívül fontos, hogy minden nap legyen legalább egy óra, amikor fókuszáltan figyelünk egymásra, amikor beszélgetünk, nevetgélünk és élményeket szerzünk.

3. A fontos beszélgetések kerülése

Minden hosszú távú kapcsolat fontos kulcsa – legyen az romantikus vagy baráti – a nyílt és őszinte kommunikáció. Azok, akik biztonságban és komfortosan érzik magukat a kapcsolatban, gyakran elkerülik a nehéz beszélgetéseket. Talán azért, mert úgy érzik, ha eléggé biztonságban vannak a kapcsolatban, elhessegethetik a problémákat, vagy egyszerűen nem akarják megzavarni a béke nyugalmát. Bárhogyan is legyen, a nehéz témák elkerülése gyorsan vezethet a szakításhoz. Én úgy tartom, hogy mindennek a kulcsa a kommunikáció, ezért még a legapróbb problémákat is szeretem gyorsan átbeszélni mielőtt felgyűlne és valami sokkal nagyobb probléma generálódna.

4. Azt hisszük, hogy jobban ismerjük a párunkat mint önmaga

Bármilyen mély és erős is a kapcsolatunk, muszáj elfogadjuk, hogy sosem fogjuk teljesen ismerni a párunk minden érzését és gondolatát. Amikor olyan jól és biztonságosan érezzük magunkat egymás mellett, könnyen elfelejtjük „checkelni” egymást. Fontos, hogy emlékezzünk rá, hogy mindannyian folyamatosan változunk és fejlődünk, ahogy gondolataink és érzéseink is. Legyünk nyitottak és kérdezzünk partnerünktől is.

5. Partnerünk elhanyagolása

Sajnos ahogy már az előbb is említettem, képesek vagyunk sok mindent készpénznek venni egy kapcsolatban, viszont ez egy idő után nem lesz kifizetődő. Lehet, hogy párunk minden reggel kávét főz nekünk, és olyannyira megszokottá válik, hogy elfelejtjük megköszönni neki. A kényelemmel jár a biztonság érzete, de fontos, hogy ne hanyagoljuk el a partnerünket. Figyeljünk oda arra, amit a másik értünk tesz, ismerjük fel ezeket a pillanatokat és fejezzük ki a hálánkat. Egy kis megbecsülés sokat számít.

Megosztás