10 jele annak, hogy a párod megcsal téged

Úgy gondolod, hogy megcsalnak. De hogyan lehet biztosan tudni? Hogyan lehet tudni, hogy a partnered megcsal? Általában, ha ezt a kérdést teszed fel, akkor már gyanakszol arra, hogy hűtlenség áldozata vagy, vagy legalábbis valami nincs rendben a kapcsolatodban. A csalás jelei természetesen minden kapcsolatban másképp mutatkoznak, de van néhány közös jel, amelyekre figyelhetsz. Először is azt mondanám neked, hogy ha az ösztöneid azt sugallják, hogy a partnered megcsal téged, lehet, hogy igazuk van.
Azonban érdemes lehet más bizonyítékokat is összegyűjteni, mielőtt szembesíted a partnered a viselkedésével. A következő jelekre nem árt ha figyelsz:

1. Jobb megjelenés

Ha a partnered hirtelen elkezd edzeni és egészségesebb ételeket fogyasztani, az jel lehet arra, hogy vonzóbb szeretne lenni valaki számára (lehet, hogy a te számodra, de lehet, hogy egy másik kapcsolatban álló személy számára). Ha az eddig farmerban és pulóverben járó partnered hirtelen kord nadrágot, egy divatos inget és hozzáillő zoknit kezd viselni és hirtelen Chanel No. 5-ös illatú lesz, az arra utalhat, hogy van valami piszkos dolog van folyamatban. Ugyanígy lehet gyanús egy új frizura, új alsónemű, különösen akkor, ha a partnered ugyanúgy néz ki melletted, de jelentősen jobban öltözik a munkahelyén vagy bizonyos társadalmi eseményeken.

2. Titokzatos telefon- vagy számítógéphasználat

A megcsaló felek hajlamosak gyakrabban használni a telefonjukat és a számítógépüket, mint korábban, és úgy őrizni azokat, mintha az életük múlna rajta. Ha a partnered telefonja és laptopja korábban nem igényelt jelszót, de most már igen, az nem jó jel. Ha a partnered hirtelen elkezdi törölni a szöveges üzeneteket és a böngészési előzményeket naponta, az sem jó jel. Ha sosem engedi el a telefonját, még a fürdőszobába is magával viszi tusoláshoz, az sem jó jel. Ha megkéred a párod, hogy ellenőrizhesd a telefonját, és ő nemet mond, az is probléma. Őszintén, mi lehetne ott – a meglepetés születésnapoddal kapcsolatos információkon kívűl – amit titokban szeretnének tartani?

3. Több magánszférára van szüksége

A bűnös fél gyakran rosszkedvű vagy kedvtelen és egyedüllétre vágyik, ami a bűntudat és az elégedetlenség jele lehet egy félrelépés során.

4. Gyakran elérhetetlen a partnered

Ha a partnered megcsal téged, kevésbé valószínű, hogy felveszi a hívásaidat és válaszol az üzeneteidre. Olyan kifogásokat hallhatsz, mint például, hogy éppen értekezleten voltak, vezettek az autóban és társai. Ha a partnered elérhetetlen, amikor késő este dolgozik vagy üzleti úton van, az nem jó jel.

5. Érzelmileg labilissá válik

Hamar összeveszik veled apróságokon, könnyen felkapja a vizet, sőt, keresi a konfliktushelyzetet. A veszekedéssel távolabb taszít magától, és lehetséges, hogy egy harmadik fél karjaiba menekül.

6. Szexuális élet megváltozása

A szexuális aktivitás szintjének csökkenése és növekedése is jele lehet a hűtlenségnek. Kevesebb szex akkor fordul elő, ha a partnered valaki másra összpontosít; több szex akkor fordul elő, ha megpróbálják ezt eltussolni. Egy másik lehetséges jel a csalásra, hogy a szex, amit te és a partnered műveltek, kevésbé érzelmileg összekapcsolt. Egy másik lehetséges jel az, hogy a partnered új technikákat és tevékenységeket vezet be a szexuális életetekbe. Annak ellenére, hogy élvezheted is, lehetséges, hogy olyan trükkökkel állnak elő, amiket a kapcsolatotokon kívül sajátítottak el.

7. Megváltozott időbeosztás

Ha a partnered – aki soha nem túlórázott – hirtelen sokkal többet dolgozik késő estig, és ez egyre gyakoribbá válik, lehet, hogy hazudik. Ha a házastársad sosem járt üzleti úton, de hirtelen szükségét érzi az utazásnak a munka miatt, az jel lehet, hogy hétvégi kiruccanásokat szervezett egy szeretővel. Gumidefekt, lemerült akkumulátor, dugó, az edzőteremben töltött extra idő és hasonló kifogások, ami késéshez vagy teljes távolmaradáshoz vezet, szintén jel lehet a hűtlenségre. A csaló partner hirtelen elfelejtheti a gyerekek elvitelét, születésnapokat és egyéb fontos eseményeket is.

8. A barátok kényelmetlenül érzik magukat körülötted

A hűtlenség esetén általában te, a megcsalt partner vagy az utolsó, aki megtudja. A csaló barátai általában az elejétől fogva tudnak az árulásról, és saját barátaid is valószínűleg sokkal korábban megtudják, mielőtt te észrevennéd. Ez a tudás általában kényelmetlenséget okoz ezeknek az embereknek a jelenlétükben. A megcsaló fél barátai megpróbálhatnak kerülni, vagy túlzottan kedvesek lehetnek veled szemben. Saját barátaid kerülhetik a kapcsolatotokról szóló beszélgetéseket, és kárpótolhatnak azáltal, hogy túlzottan kedvesek lesznek veled.

9. Az érzelmi intimitás elmúlása

Néhány év elteltével nincs olyan kapcsolat, ami olyan intenzív, mint az első pár hónapban volt. Azonban az idő múlásával hajlamosak vagyunk kötődni és biztonságosan csatolódni egymáshoz. Ez a folyamat az érzelmi intimitás kialakulása. Az érzelmi intimitás az, ami összeköt minket a partnerünkkel, még akkor is, ha a rózsa elsárgult, úgy mondva.
Ha tehát a partnered hirtelen kevésbé intim veled és úgy érzed, hogy nem vágyik az érzelmi kötődésre illetve arra se, hogy te így viselkedj vele, akkor az erős jel arra, hogy a figyelmük eltolódott – nagy valószínűséggel egy másik kapcsolatban résztvevő partner irányába.

10. Megcsalás téma kerülése

Ha a házastársad megcsal téged, az az utolsó dolog a világon, amit szeretne veled megbeszélni. Így amikor ezt a témát felhozod a beszélgetésben, megpróbálhatja kikerülni és elkerülni. Röviden, a partnered mindent megtesz annak érdekében, hogy más téma felé terelje a beszélgetést, vagy azt a hibát rója rád, hogy te ilyen gondolatokat és érzéseket táplálsz.

FIGYELEM!

Még ha több dolgot is úgy érzel, hogy ki tudnál pipálni erről a listáról, nem feltétlen jelenti azt, hogy a partnered megcsal téged. Sokszor nagyon egyszerű és logikus magyarázata lehet a viselkedés megváltozásának. Tehát mielőtt az őrületbe kergetnéd magad, kommunikálj a félelmeidről és megérzéseidről a partnereddel!

Megosztás